Accidentul de circulație este definit de Codul Rutier ca fiind acel eveniment care s-a produs pe drumurile publice, care a avut ca urmare decesul, rănirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel puțin unui vehicul sau alte pagube materiale și în care a fost implicat cel puțin un vehicul în mișcare.

Ați fost implicat într-un accident rutier și aveti nevoie de un avocat care să vă reprezinte? Firma noastră de avocatură asigură reprezentare și asistare juridică în recuperarea daunelor morale și materiale provenite din accidentele rutiere, vătămare corporală din culpă, precum și ucidere din culpă.

Dacă ați suferit prejudicii ca urmare a unor accidente rutiere aveti dreptul, prin lege, sa fiți despagubiți de către societatea de asigurări sau de entități anume constituite pentru a veni în sprijinul victimelor.

Cuantumul despăgubirilor acordate în urma unui accident rutier nu este influențat de veniturile familiei victimei sau de veniturile soferului vinovat. Ceea ce influentează valoarea despagubirilor este: instanța competentă să soluționeze cauza, deoarece o anumită problemă de drept poate fi rezolvată în mod diferit de către două instanțe distincte, existența unei posibile culpe comune a părții vătămate și a persoanei vinovate,  experiența și părestația avocatului ales sa se ocupe de caz.

România este o țară cu o rată crescută a accidentelor, dar și cu o rată ridicată a persoanelor care decedează ca urmare a implicării intr-un astfel de eveniment neplăcut. Dintre cauzele care stau la baza producerii accidentelor rutiere putem enumera: viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea priorității la trecerile de pietoni, conducerea in stare de ebrietate sau sub influența produselor stupefiante, neatenția conducătorilor auto, depășirea neregulamentară etc.

Bazându-ne pe o vastă experiență a echipei noastre în acest domeniu, putem asigura atât asistarea părții vătămate, cat și a persoanei vinovate de producerea accidentului.

 

1 Comments

Leave a reply